Gospodarstvo

Gradska tržnica u Pleternici od danas ima i mesnicu!

22-03-2023 • 10:49
Rva
„Mi smo najavili kako je jedan od naših strateških planova ovdje na Gradskoj tržnici Pleternica imati i mesnicu, a od danas ju i imamo."

Gradska tržnica u Pleternici od danas ima i mesnicu, a time je ostvarena velika želja svih iz Pleternice. Pleternička tržnica napravljena je kako bi se osiguralo mjesto trženja za lokalne proizvođače koji mogu ponuditi svoje proizvode, a lokalno stanovništvo kupiti te iste proizvode domaćeg i poznatog podrijetla. Prošle godine prilikom otvorenja ribarnice, gradonačelnica Marija Šarić izrazila je želju i potrebu za mesnicom, što je danas i ostvareno.

„Mi smo najavili kako je jedan od naših strateških planova ovdje na Gradskoj tržnici Pleternica imati i mesnicu, a od danas ju i imamo. Zahvaljujem partnerima Mesnici Bebrinka koji su se odlučili na ovaj potez, kako bi stanovnicima Pleternice omogućili svakodnevnu ponudu svježeg mesa upravo u prostoru Gradske tržnice. S ovim dodatkom Gradska tržnica zasigurno dobiva jedan veliki iskorak, naravno da smo to učinili kako bi obogatili ponudu za naše Pleterničane. Vjerujem kako će vlasnici Bebrinke i njihovi djelatnici biti zadovoljni uvjetima koje smo im omogućili u sklopu naše tržnice.“ – rekao je zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice Domagoj Katić.

Upraviteljica Gradske tržnice Pleternica Ana Katić nadodala je kako su nakon višemjesečnog truda i rada konačno ostvarili svoju želju i tržnica je bogatija za ponudu svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda.

„Tržnica je svakodnevno otvorena, radno vrijeme ponedjeljkom je od 7 do 12 sati, a od utorka do četvrtka je od 7 do 14 sati. Posebno radno vrijeme je petkom od 7 do 15 sati i subotom od 7 do 13 sati.“ – naglasila je Ana Katić.

Preseljenje u sklopu Gradske tržnice Pleternica bilo je ponajviše zbog doprinosa povećanju ponude kvalitetnih namirnica Pleterničanima.

„Nudimo sve naše domaće proizvode, kompletna proizvodnja je naša, od polutrajnih proizvoda, do trajnih proizvoda mesa s naših farmi. Nadamo se da će mesnica zaživjeti u sklopu Gradske tržnice te pozivamo sve da dođu i pronađu nešto za sebe. Ljudi dolaze svakodnevno na tržnicu, mi imamo iskustvo od 15 godina u Pleternici, sada smo samo na novom mjestu, u jednom novijem ruhu.“ – rekao je Srećko Garić.