Gospodarstvo

Sharan Boys otvorili ribarnicu u Gradskoj tržnici Pleternica

16-03-2022 • 11:34
Tena Protić
Gradska tržnica u Pleternici od danas je bogatija za još jednog prodavača, i to ribarnicu.

Gradska tržnica u Pleternici od danas je bogatija za još jednog prodavača, i to ribarnicu. Ribarnica Sharan boys od danas će svim korisnicima tržnice omogućiti kupovinu svježe ribe.

Pleternica je prije nekoliko mjeseci dobila svoju tržnicu. Napravljena je kako bi se osiguralo mjesto trženja gdje lokalni proizvođači mogu nuditi svoje proizvode, a lokalno stanovništvo kupiti proizvode domaćeg i poznatog podrijetla.

Ona danas broji nekoliko prodavača koji svoje domaće proizvode nude kupcima. Prostora još ima rekla je gradonačelnica Marija Šarić, te izrazila kako im je želja imati i mesnicu na prostoru tržnice.

“Danas je posebno otvorenje naše ribarnice, to je nešto novo o čemu smo maštali. Napokon smo uspjeli ostvariti i ovo je jedan iskorak nama u Gradu Pleternici i tržnici. Pozivam sve stanovnike i posjetitelje Pleternice da dođu ovdje i kupe domaće proizvode.” – rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Novootvorena ribarnica Sharan Boys u vlasništvu je ljudi iz Brodskog Varoša, a Rok Tonkić je predstavio svoje obiteljsko gospodarstvo.

“Dolazimo iz Brodskog Varoša, ja sam sin gazde Antuna i iskustva s ribom imamo jako puno. Prije smo imali ribarnicu kod kuće, a zadnjih pet godina imamo ribarnicu na gradskoj tržnici u Slavonskom Brodu. Imati ćemo i morske ribe, danas je stigla škrinja. Riba će se moći i naručiti utorkom, tada primamo narudžbe i u četvrtak-petak ju dostavljamo.”

“Hvala Gradu Pleternici što su nam ponudili ovaj prekrasan prostor da otvorimo svoju ribarnicu i proširimo ponudu i na ovaj kraj. Svi su dobrodošli i radimo svakim danom od 7 do 13 sati, ne samo subotom.” – rekao je Rok Tonkić.

Gradska tržnica radi svakim danom, a poseban naglasak je na srijedu i subotu kad su svi izlagači na tržnici.

“Hvala našim novim stanarima i svim koji su popunili prostor naše Gradske tržnice. Mi smo je izgradili upravo zbog vas. Svih vas koji ovdje trebate pronaći svoje mjesto i ponuditi svoje proizvode. Također zbog naših stanovnika koji će kupovati lokalno i pomoći svima vama da prodate proizvod.” – dodala je gradonačelnica Marija Šarić.

Gradonačelnica je također pozvala sve da dođu ove subote na Gradsku tržnicu povodom svečanog otvorenja lokala, te da vide i probaju sve što se tamo nudi.