Crna kronika

Gospođu (44) zaustavila policija te je uhićena zbog broja prometnih prekršaja

22-08-2023 • 08:05
Rva
Izvješće Policijske uprave požeško-slavonske.

Izvješće Policijske uprave požeško-slavonske: U ponedjeljak 21. kolovoza 2023. oko 12.50 sati u mjestu Dobrovac u Ulici kralja Tomislava, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljala 44-godišnjakinja, a za koju je utvrđeno da je recidivistica u činjenju prometnih prekršaja. Ona je uhićena i smještena u posebnu prostoriju policije te će biti privedena na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, a protiv nje slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U slijetanju osobnog automobila teško ozlijeđen 73-godišnjak

U ponedjeljak 21. kolovoza 2023. oko 10.30 sati u mjestu Veliki Bilač, 73-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je vozilom na putnu bankinu nakon čega je prednjim dijelom vozila udario u stablo. U prometnoj nesreći 73-godišnjak je teško ozlijeđen. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prometne nesreće.

Pod utjecajem alkohola od 1,61 promil skrivio prometnu nesreću

U ponedjeljak 21. kolovoza 2023. oko 15 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, 56-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,61 promila upravljao teretnim automobilom, uključivao se u promet s neobilježenom parkirališnog prostora vožnjom unazad, a da nije propustio osobni automobil marke „Opel“, a kojim je upravljala 37-godišnjakinja. Tom prilikom došlo je do udara zadnjeg dijela teretnog automobila u desni prednji branik osobnog automobila. Protiv 56-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,79 promila

U utorak 22. kolovoza 2023. oko ponoći u Požegi u Industrijskoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,79 promila upravljao 28-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 28-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.