Crna kronika

Gospodin prijepodne s 1,64 promila upravljao autom, policija ga smjestila u posebnu prostoriju

06-10-2023 • 08:43
67-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

U četvrtak 5. listopada 2023. oko 11.25 sati u Požegi u Ulici Hrvatskih branitelja u prometu je zatečen 67-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,64 promila upravljao osobnim automobilom.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 67-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Narušavali javni red i mir

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili da su se dana 3. kolovoza 2023. oko 16 sati u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira u ugostiteljskom objektu, verbalno i tjelesno sukobila dvojica muškaraca starosti 47 i 56 godina. Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.