Kultura

[FOTO] Završna svečanost projekta “Cesarić u Cesariću”

25-01-2023 • 19:58
Rva
Ovogodišnja tema projekta bila je "Čovjek", a svoj rad na završnoj svečanosti u Gradskom kazalištu Požega predstavile su izvannastavne skupine, učenici i njihovi mentori.

Osnovna škola “Dobriša Cesarić” Požega već 18 godina odaje počast ovom velikanu pisane riječi i Požežaninu čije ime njihova škola nosi, kroz svoj projekt „Cesarić u Cesariću“. Ovogodišnja tema projekta bila je “Čovjek”, a svoj rad na završnoj svečanosti u Gradskom kazalištu Požega predstavile su izvannastavne skupine, učenici i njihovi mentori. Osim domaćina iz Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ Požega, sudjelovali su i njihovi gosti i prijatelji iz Glazbene škole Požega, Osnovne škole Antuna Kanižlića i Plesnog studija Marine Mihelčić.

Na samom početku završne svečanosti sve prisutne pozdravila je Lidija Pecko, ravnateljica Osnovne škole Dobriša Cesarić.

„Iznimno sam ponosna što ove godine slavimo punoljetnost projekta. Također sam iznimno ponosna što se ovaj projekt održava toliko godina, počevši od njegovog idejnog začetnika gospodina Ive Abibovića te naše koordinatorice Blanke Đimoti Zima. Želim svima da se ugodno osjećate večeras i da podržite naše učenike i mentore koji su za sve vas pripremili vrlo bogat program.“ – rekla je ravnateljica Lidija Pecko.

Nekoliko prigodnih riječi rekla je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.

“Čestitam vam na realizaciji još jednog projektnog ciklusa „Cesarić u Cesariću“ koji uspješno provodite već 18. godinu. Vjerujem da vam je ovaj prezentacijski dio najdraži, jer je to trenutak kada imate priliku pokazati sve ono što ste marljivo radili i pripremali tijekom proteklih nekoliko mjeseci. Hvala svima vama koji odvajate svoje slobodno vrijeme i koji uz svoj redovni odgojno-obrazovni rad provodite različite aktivnosti u čast Dobriši Cesariću. Hvala i voditeljici projekta Blanki, na ustrajnosti i kreativnosti. Želim vam puno uspjeha u daljnjem radu.“ – rekla je pročelnica Maja Petrović.

Više o projektu rekla je koordinatorica istog, Blanka Đimoti Zima prilikom gostovanja u emisiji „Školsko zvono“.

Fotogalerija