Kultura

[FOTO] Uspješna premijera dječje predstave Gusarsko blago

14-07-2023 • 12:27
Rva
Dječji smijeh i žamor, bomboni i baloni...

Kazališne ljetne večeri održavaju se od 28. lipnja do 15. srpnja u Gradskom kazalištu Požega, a pripremili su nam nekoliko dječjih predstava svakog četvrtka. Ovog tjedna održana je premijera dječje predstave Gusarsko blago, za čije je prikazivanje dvorana bila ispunjena do zadnjeg mjesta.

Dječji smijeh i žamor, bomboni i baloni…

Jednom davno u vrijeme dok sam plovio brodom od bombona, dalekim čokoladnim morima, a gdje su otoci od pudinga i šlaga, tražio sam blago “Jednookog Willia”. Najveće blago na svijetu, stoji u opisu predstave koja je oduševila najmlađu požešku publiku i njihove roditelje. Tekst i režiju predstave potpisuje Dario Hak, a glumili su Ivan Vukelić, Mihael Kovačević, Marta Matoković, Kornelija Marks.

“Zadnja gostujuća predstava za odrasle nam dolazi iz „Puni pansion“ u izvedbi Katarine Baban. To je monodrama i komedija u kojoj ona glumi čak 18 uloga. Jedna iznimno izvedbeno zahtjevna predstava, ali za publiku vrlo komična. Nakon toga imamo zatvaranje Kazališnih ljetnih večeri i koncert na vanjskoj pozornici, pjevat će Ružica Maurus uz glazbenu pratnju Mateja Podgorščaka i Alena Kovačevića.“ – najavila je Valentina Neferović, ravnateljica Gradskog kazališta Požega.