Društvo

[FOTO] Proslava Vincelova Kutjeva d.d. uz tradicionalni blagoslov vinograda

27-01-2023 • 14:33
Rva
Proslava Vincelova Kutjeva d.d. uz tradicionalni blagoslov vinograda

Na obroncima Vinkomira iznad Kutjeva u vinogradima tvrtke Kutjevo d.d. i ove je godine obilježeno Vincelovo. Blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara, obilježava se kao početak radova u vinogradu, a orezivanjem vinove loze i blagoslovom, vinari požele što bolju kvalitetu vina u novoj vinogradarskoj godini. Vinovu lozu su orezali predstavnici Kutjeva d.d. na čelu s članom uprave Dinom Galićem i gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, glavni enolog Kutjeva d.d. Ivan Marinclin te prijatelji i gosti koji su se željeli okušati u tome.

Član Uprave Kutjeva d.d. Dino Galić najavio je kako je u tijeku veliki projekt izgradnje novog premium restorana na Vinkomiru.

„Danas smo se okupili uz svoje drage prijatelje i djelatnike vinogradarstva, koji ujedno i skrbe za naše vinograde. Za početak moram zahvaliti na njihovom angažmanu i trudu te doprinosu u prošlogodišnjoj berbi koja je bila i više nego uspješna. Uz sve izazove koje smo imali, raznih vremenskih ekstrema, bilo je uspješno. Posjetili smo vinograde i s jednom dobrom vjerom ušli u novu vinogradarsku godinu, sa željama i ambicijama da nas klima posluži. Znamo što ovaj terroir može dati, znamo što možemo očekivati od naših vinograda. Želja je da još jednom stvorimo ono po čemu je ovaj kraj poznat po cijelom svijetu, to je kutjevačka graševina, a pogotovo naša vrhunska i premium vina.“

„Sam početak godine je za nas i više nego krenuo ambiciozno i vrlo produktivno. Naime, ove godine nismo radili veliku tradicionalnu feštu kako se od nas i očekuje, gdje pozovemo naše partnere iz cijele Europe. Taj razlog je argumentiran i opravdan, to je izgradnja našeg premium restorana na Vinkomiru. Završetak radova se očekuje do proslave ovogodišnjeg Martinja, nadamo se da će nas vrijeme poslužiti i da ćemo to ostvariti. Ono što je također sigurno, iduće Vincelovo se vraćamo u punom sjaju kako to mi i znamo napraviti, na najljepšoj vinogradarskoj poziciji u ovom kraju i u našem restoranu „Slavonska kuća“.“ – rekao je član Uprave Kutjeva d.d. Dino Galić.

VEZANI ČLANAK

Predstavljen Trezor 1232 – za posebnu kvalitetu vina