Društvo

[FOTO] Obilježeni Dani kruha u Dječjem vrtiću Grozdić

17-10-2023 • 12:50
Rva
Najmlađi sugrađani grada Kutjeva su u Dječjem vrtiću Grozdić obilježili tradicionalne Dane Kruha s obilnom i raznolikom trpezom.

Najmlađi sugrađani grada Kutjeva su u Dječjem vrtiću Grozdić obilježili tradicionalne Dane Kruha s obilnom i raznolikom trpezom. Ovaj poseban trenutak bio je ispunjen radošću i zahvalnošću, a mališani su s velikim oduševljenjem pratili riječi župnika Josipa Marića.

Župnik Josip Marić posvetio je sve ono što su brižni roditelji pripremili za gozbu u vrtiću, a mališani su sa zanimanjem iščekivali njegove riječi. Ovaj događaj bio je prilika da se djecu nauči važnost zahvalnosti za plodove zemlje te da zajedno proslave i dijele obrok koji su njihovi roditelji s ljubavlju pripremili.

Datum Dana kruha povezan je sa Svjetskim danom hrane, kako bi se podigla svijest o važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje i očuvanju biološke raznolikosti. Dan kruha obilježava se u vrtićima, školama, učeničkim domovima i institucijama koje se bave djecom. U prostorijama škola postavljaju se izložbe plodova zemlje užeg zavičaja, kruha i drugih krušnih proizvoda, različitog sjemenja te alata koji su se koristili u preradi žitarica. Osim toga, na Dan kruha djecu se upoznaje sa biljnim vrstama određenog kraja, upoznaje ih se sa prehranom stanovništva i prehrambenim navikama kroz povijest. Taj dan služi i kako bi se kod djece pobudila svijest kako glad u svijetu postoji i kako su mnogi  njihovi vršnjaci gladni, a obilježava se 17. listopada.

Foto: kutjevacki.hr

VEZANI ČLANAK

Vrtićarci i osnovnoškolci iz Čaglina razveselili starije mještane za Dan kruha i Dan starijih osoba