Kultura

[FOTO] Kutjevački tamburaški orkestar oduševio publiku u Kutjevu

26-06-2023 • 11:12
Rva
Kutjevački tamburaški orkestar oduševio publiku u Kutjevu.

Jučer je održan Godišnji koncert Kutjevačkog tamburaškog orkestra. Sudeći po pljesku i zadovoljnim licima publike u kinodvorani Kutjevo, koncert je bio iznimno uspješan. Orkestar je nizao lijepe tamburaške pjesme, zahtjevne instrumentale i popularne pjesme prilagođene izvođenju na tamburi, a na kraju je publika, kao i uvijek, tražila pjesmu više, prenosi Kutjevački.hr

Gost na koncertu bio je magistar glazbe Stjepan Posedi, profesor u Glazbenoj školi u Kutjevu, koji je otpjevao dvije pjesme, a solisti su bili i članovi orkestra Marta Smojver, Ela Mijoković, Tena Prpić, Slavko Davidović i Ivan Karadža.

Kutjevački tamburaški orkestar okuplja 25 članova, većinom s područja Grada Kutjeva i nekoliko članova iz okolice. Važno je naglasiti da u orkestru svira 15-ak mladih koji su trenutno polaznici ili su završili Glazbenu školu u Kutjevu. Uz nekoliko starijih, iskusnijih članova, ovaj orkestar uspješno djeluje te njeguje i čuva slavonsku tradiciju. Pred njima je kratak ljetni odmor, ali ubrzo se vraćaju probama i pripremama za nastupe koji ih čekaju ove jeseni.

VEZANI ČLANAK

“U dolini zlatnoj, u zlatnome ruhu, Kutjevo te čeka raširenih ruku…”