Crna kronika

Bijeg s mjesta prometne nesreće na Trgu Svetog Trojstva

15-03-2023 • 09:15
Rva
Bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi i prometna nesreća u Milanlugu zbog alkohola.

U utorak 14. ožujka 2023. oko 14.30 sati u mjestu Milanlug, 56-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,12 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uključivao se u promet vožnjom unazad s kolnog ulaza, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu prilikom čega  je u njegovo vozilo udario teretni automobil marke „Renault“, zagrebačkih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 61-godišnjak. Protiv 56-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi na Trgu Svetog Trojstva.

Prijavio krađu

U utorak 14. ožujka 2023., policijskim službenicima je prijavio 31-godišnjak da mu je u razdoblju od 4. do 6. ožujka 2023. u mjestu Kaptol, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz dvorišta otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predao automatsku pušku, spremnike i streljivo

U utorak 14. ožujka 2023. na području Požege, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao automatsku pušku, šest komada pričuvnih spremnika i 102 komada streljiva. Navedeno je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Požari tijekom protekla 24 sata

U utorak 14. ožujka 2023. oko 15 sati u mjestu Kraguj, na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Istoga dana, oko 16.15 sati u mjestu Dervišaga, na otvorenom prostoru je gorjela suha trava i nisko raslinje. Nešto kasnije, oko 19 sati u mjestu Hrnjevac, također je na neutvrđeni način došlo do požara na poljoprivrednom zemljištu te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.