Crna kronika

63-godišnjak skrivio prometnu nesreću, a 46-godišnjak bez vozačke upravljao neregistriranim traktorom

17-11-2023 • 09:05
Rva
63-godišnjak skrivio prometnu nesreću, a 46-godišnjak bez vozačke upravljao neregistriranim traktorom.

Policijsko izvješće: U četvrtak 16. studenoga 2023. oko 22.15 sati između mjesta Ruševo i Gornji Slatinik, 63-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku te sletio s kolnika i udario u dva stabla. Navedenom 63-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Dobriše Cesarića.

Prije stjecanja prava na upravljanje upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom

Policijsko izvješće: U srijedu 15. studenoga 2023. oko 17.30 sati u Požegi u Ulici Josipa Runjanina u prometu je zatečen 46-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao neregistriranim i neosiguranim traktoro. Protiv 46-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici policijske uprave požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Provodit će se i nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.