Crna kronika

27-godišnjak pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

02-03-2023 • 08:56
Rva
27-godišnjak pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću.

U srijedu 1. ožujka 2023. oko 8 sati u mjestu Gradište, 27-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 0,97 promila upravljao teretnim automobilom marke „Peugeot“, đakovačkih registarskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je udario u prometni znak nakon čega je sletio u putni kanal. Protiv 27-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 10.45 sati u Požegi na raskrižju ulica Josipa Runjanina i Dobriše Cesarića, 30-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Porsche“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 51-godišnjak. Protiv 30-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Industrijskoj ulici.

Pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir

U srijedu 1. ožujka 2023. oko 18.30 sati u Pakracu u Ulici Zona male privrede u prostorijama poduzeća, 32-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,92 promila vikao i galamio na 39-godišnjaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 32-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Provalio i otuđio razne kablove

U srijedu 1. ožujka 2023., policijskim službenicima je prijavio 70-godišnjak da mu je u razdoblju od 22. do 26. veljače 2023. u mjestu Kaptol, nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio u radionicu te iz radionice i dvorišta otuđio razne kablove. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predao pušku

U srijedu 1. ožujka 2023. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima dragovoljno predao pušku. Navedena puška je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.