Politika

Županiji odobreno 6 milijuna kuna za rekonstrukciju zgrade Podravske banke

28-07-2022 • 11:18
Rva
"Odobreno nam je 6 milijuna kuna za rekonstrukciju zgrade Podravske banke koju smo nedavno kupili", objavila je županica Antonija Jozić.

Sjajne vijesti iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, odobreno nam je 6 milijuna kuna za rekonstrukciju zgrade Podravske banke koju smo nedavno kupili, objavila je županica Antonija Jozić.

“U zgradi ćemo uspostaviti Co-working centar Panora te još više osnažiti ulogu naše razvojne agencije s ciljem razvoja gospodarstva i županije u cjelini! U tijeku je priprema projektno-tehničke dokumentacije, a na jesen, vjerujem, i raspisivanje natječaja za izvođača radova!” – dodala je.

Podsjetimo, Županijska skupština Požeško-slavonske županije podržala je prijedlog županice Antonije Jozić o kupovini poslovne zgrade na lokaciji Ulica Republike Hrvatske 1b u Požegi, sagrađenoj na katastarskoj čestiti 1354 katastarske općine Požega, zgrada i dvorište ukupne površine 3.290m2, po cijeni od 14,2 milijuna kuna. Riječ je o prostoru u kojemu je smještena Podravska banka.

„Županijska uprava za ceste, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima županije, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije, Vatrogasna zajednica koja je udruga, ali su u trenutnim prostorima. Sve te ustanove trenutno su u prostoru koje je u vlasništvu Grada Požege, mi najam ne plaćamo, ali s druge strane – preseljenjem tih službi u zgradu koja će biti u vlasništvu Županije, Grad Požega natrag stječe upravljanje nad svojim nekretninama  i sigurno imaju dobru ideju što s njima učiniti.“ – rekla je županica Jozić prilikom 8. sjednice Županijske skupštine.