Politika

Županija: Javni poziv za potpore radi ublažavanja posljedica rasta cijena energenata

28-09-2022 • 08:22
Rva
Kako je županica Antonija Jozić najavila na 9. sjednici Županijske skupštine, objavljen je Javni poziv za potpore radi ublažavanja posljedica rasta cijena energenata.

Na službenoj stranici Požeško-slavonske županije objavljen je Javni poziv: Predmet Javnog poziva je dodjela nepovratnih potpora male vrijednosti iz Programa „Potpore poduzetnicima radi ublažavanja posljedica rasta cijena energenata za 2022. godinu“. Svrha javnog poziva je stvaranje preduvjeta za nesmetano odvijanje poslovnih aktivnosti, jačanje konkurentnosti i daljnji tržišni rast. Ublažavanje rizika energetskog siromaštva kod ciljanih skupina subjekata u dijelu povećanja troškova potrošnje plina za mikro i male poduzetnike iz kategorije krajnjih kupaca koji nisu kućanstvo.

Namjena javnog poziva je sufinanciranjem aktivnosti olakšati mikro i malim poduzetnicima podmirenje značajno uvećanih troškova izazvanih poremećajima na europskim i svjetskim tržištima.

Prihvatljivi korisnici su mikro i mali subjekti malog gospodarstva utvrđeni Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva („Narodne novine“ broj 29/02, 63/07, 53/12, 56/13, 121/16), a koji ispunjavaju uvjete navedene u Javnom pozivu. Uvjete možete pronaći ovdje.

Bespovratne potpore dodjeljuju se za sufinanciranje troškova nastalih u periodu od 01.01.2022. do 30.11.2022. korisnicima koji su ostvarili subvenciju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja putem Poziva za subvencioniranje dijela krajnje cijene opskrbe plinom za mikro, male i srednje poduzetnike s godišnjom potrošnjom plina do 10 GWh.

Sve detalje kako se prijaviti na Javni poziv pogledajte ovdje, a na stranici Požeško-slavonske županije dostupan je zahtjev i obrazac izjave.