Politika

Županica održala prijem s predstavnicima braniteljskih udruga

27-05-2022 • 09:35
Tena Protić
Županica Antonija Jozić održala je prijem s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije.

Povodom nadolazećeg Dana državnosti i Dana branitelja grada Požege, županica Antonija Jozić održala je prijem s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije. Bila je ovo prilika da se županicu uputi u rad braniteljskih udruga, ali i probleme s kojima se susreću, više o cijelom prijemu rekla je sama županica Antonija Jozić.

“Uoči Dana oružanih snaga Republike Hrvatske, uoči Dana hrvatske vojske i kopnene vojske, te tri dana uoči obilježavanja Dana državnosti, imala sam uistinu čast da su se prijemu u Županiji odazvali predstavnici braniteljskih udruga s područja cijele Požeško-slavonske županije. Ovo je bila prigoda da čestitam nadolazeće praznike, a s druge strane, razgovarali smo o nekim temama koji se tiču braniteljskih udruga, financiranja, obilježavanja važnih datuma – uistinu mogu reći da sam ponosna na naše braniteljske udruge koje obilježavaju važne datume u našoj županiji. Prvi put ove godine ćemo imati prigodu obilježiti Dan branitelja grada Požege koji se slavi 13. lipnja. Također smo pred obljetnicom pogibije prvog hrvatskog branitelja s područja Požeško-slavonske županije, Vlade Laučana u Pakracu. Brojne su druge aktivnosti koje će biti do kraja godine, u rujnu naravno proslava Dana branitelja Požeško-slavonske županije.“

„Čast mi je i zadovoljstvo da su se danas odazvali, dogovorili smo se da će to postati jedna tradicija, da se uoči ova dva bitna datuma – postrojavanja postrojbi u Kranjčevićevoj ulici na stadionu NK Zagreba, gdje su branitelji dali prijavak prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a onda isto tako uoči Dana konstituiranja prvog više stranačkog sabora demokratski izabranog u Republici Hrvatskoj. Mislim da su to dobri datumi za ove naše aktivnosti i okupljanja u ovako velikom broju. Udrugama stojim na raspolaganju za sve njihove potrebe, kao što je i do sada tako bilo.“ – rekla je županica Antonija Jozić.

Predsjednik Zajednice udruge HVIDR-a Požeško-slavonske županije, Stjepan Grgić zahvalio se županici na današnjem prijemu.

„Na inicijativu županice je za nas danas veliki dan. Sretni smo zbog toga što smo se skupili u velikom broju, nažalost nisu svi predstavnici bili, ovo je jako dobra inicijativa i nadam se da će biti tradicija kako smo se i dogovorili. Malo smo razmotrili projekte koji su nam odobreni, zahvaljujući udrugama koje su aktivne. Mi nastojimo tri godine nakon pandemije ponovno se uključiti u život, u djelatnosti kroz naše projekte, nadam se da se neće više vratiti da se moramo povlačiti u sebe. Da ćemo sada moći sa sredstvima koja imamo, promovirati našu županiju i naše krajeve, sjećati se žrtava, a nažalost velike žrtve su pale – vidi se sada da nisu bile uzalud, da se bliži ono za što smo se borili, stvarno Lijepa naša slobodna, stabilna i neovisna.“ – rekao je Stjepan Grgić.