Politika

100. obljetnica rođenja dr. Franje Tuđmana i tradicionalno druženje članova HDZ-a

14-05-2022 • 13:21
Rva
“Stvarati Hrvatsku onakvu kakvu je pokojni dr. Franjo Tuđman želio.”

U prigodi obilježavanja 100. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice, državnika i prvog hrvatskog predsjednika, članovi HDZ-a Požeško-slavonske županije obilježili su ovaj dan. Predvođeni županicom i predsjednicom Županijskog odbora HDZ-a, Antonijom Jozić položili su cvijeće i zapalili svijeće ispred biste dr. Franje Tuđmana u Požegi.

Nakon odane počasti kod biste u Požegi, na izletištu Zlatni lug održano je tradicionalno stranačko druženje članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice.

Svima prisutnima se obratio predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice, Borislav Miličević.

“Iskoristit ću ovu priliku da se zahvalim u ime gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića, na izvrsnim rezultatima koje smo postigli na nedavno završenim izborima za Vijeće mjesnih odbora. Od 32 vijeća, mi smo osvojili 31, stoga pun ponosa čestitam svima. Ta velika pobjeda u gradu Požegi će osigurati da se naš gradonačelnik i mlada gradska uprava mogu posvetiti mirnom razvoju grada.” – rekao je zamjenik gradonačelnika i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, Borislav Miličević.

Čestitku povodom 100. obljetnice izrazila je i županica Antonija Jozić, te dodala kako će neki od njih prisustvovati današnjem obilježavanju u dvorani Lisinski u Zagrebu.

“Izuzetna mi je čast pozdraviti vas u prigodi kada proslavljamo 100. Obljetnicu utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice, državnika i utemeljitelja Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana. Svi vi ponosni utemeljitelji Hrvatske demokratske zajednice iz naše županije, koji ste imali hrabrosti i odvažnosti u onim turbulentnim vremenima kada se ostvarivao hrvatski san, postati članovima HDZ-a i početi ostvarivati ideju dr. Franje Tuđmana.”

“Svi vi ponosni utemeljitelji Hrvatske demokratske zajednice iz naše županije, koji ste imali hrabrosti i odvažnosti u onim turbulentnim vremenima kada se ostvarivao hrvatski san, postati članovima HDZ-a i početi ostvarivati ideju dr. Franje Tuđmana. Ideju, ideale o samostalnoj i suverenoj Republici Hrvatskoj. Stoga je na nama svima, počevši od običnog člana, pa sve do najviših dužnosnika HDZ-a, ali ne samo njih, nego i svih ljudi u Hrvatskoj, ostvarivati te ideje i ideale.”

“Stvarati Hrvatsku onakvu kakvu je pokojni dr. Franjo Tuđman želio.”

“Ostvario ju je na zajedništvu, a zajedništvo koje mi ovdje imamo u Požeško-slavonskoj županiji, donosi i ove rezultate, i ovu pobjedu koju ste ostvarili na izborima za Vijeće mjesnih odbora. Pobjeda je zajedništvo Hrvatske demokratske zajednice, ne samo ove godine, nego unazad cijelog desetljeća, to je odraz vase ljubavi i odanosti. Zapravo ostvarenje svih programa koje je HDZ postavio kao bitne, to je stvarati razvijenu Hrvatsku, stvarati Hrvatsku po idealima mladog čovjeka, po idealima hrvatskog branitelja. Molim da ovo zajedništvo koje imamo već dugi niz godina, ostane i dalje u nama, da ostvarujemo sve programe i projekte kako bi našu županiju učinili mjestom povoljno za život.” – rekla je županica i predsjednica Županijskog odbora HDZ-a, Antonija Jozić.