Scena

Znate li tko su Mile Vasić i Željko Hudek?

06-05-2022 • 12:37
Rva
Nisu igrači u 2. Županijskoj nogometnoj ligi, niti su članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava...

Nije neobično da poznate osobe znaju promijeniti svoje pravo ime jer smatraju kako nije dovoljno zvučno ili dobro za estradnu scenu, a često ih tako savjetuju i menadžeri. U svijetu je takvih primjera puno, ali ni domaća i regionalna scena ne zaostaje pa smo se odlučili prisjetiti tko je to sve odlučio promijeniti ime.

Uspješni glazbenik koji je Hrvatsku predstavljao i na Eurosongu Jacques Houdek malo je modernizirao svoje pravo ime koje, Željko Hudek.

Ni Tedi Spalato se ne koristi svoji pravim imenom Tadija Bajić. Pjevačica Doris Dragović je također zaključila kako je njezino ime Dorotea ne dovoljno zvučno i kako Doris bolje zvuči na glazbenoj sceni, piše Vecernji.hr.

Milu Vasića možda ne poznajete, ali znate tko je Jasmin Stavros. Glazbenik je promijenio ime i prezime, a i cijela njegova obitelj prihvatila je prezime Stavros. Priznao je jednom Stavros kako se njegova majka nikako nije mogla naviknuti na njegovo novo ime i nikada ga nije zvala Jasmine.

Nives Zeljković kaže kako je prezime Celzijus uzela jer je htjela da je ljudi zapamte i da je se sjete, a kako se celzijusi spominju svaki dan u prognozama odlučila je uzeti prezime Celzijus.

Pjevačica Kasandra početkom 90-ih je vladala našom dance scenom, ali nitko je nije zvao pravim imenom – Davorka Ručević.

Renata Končić svima je bila poznata kao Minea, baš kao i što Edina Osmića svi znamo kao Edu Maajku. I pjevač Azzuro publici najpoznatiji po duetu sa Zoricom Kondžom u pjesmi “Sve je noćas protiv nas” zapravo se zove Džebel Husedžinović.