Gospodarstvo

Značajno je povećan broj noćenja u “Zlatnoj Slavoniji”

25-08-2022 • 10:12
Rva
Iz mjeseca u mjesec sve veći broj turista dolazi u Zlatnu Slavoniju, odnosno Požeško-slavonsku županiju.

Iz mjeseca u mjesec sve veći broj turista dolazi u Zlatnu Slavoniju, odnosno Požeško-slavonsku županiju. Za to je uvelike zaslužna sve kvalitetnija i obogaćena turistička ponuda, iznimno ljubazni domaćini  i povećanje broja smještajnih kapaciteta koji je u 7 mjeseci 2022. godine povećan za dodatnih 63 kreveta u 15 novootvorenih smještajnih objekata.

“Uz navedeno Turistička zajednica Požeško – slavonske županije je implementirala novi brend Zlatna Slavonija koji je iznimno dobro prihvaćen kod gostiju i koji će dobiti nadogradnju u smislu turističkih proizvoda gastronomije, enologije, aktivnosti, baštine… do kraja 2022. godine.

Rast potvrđuje i nacionalna statistika eVisitor sustava gdje je vidljivo da je u Požeško-slavonskoj županiji u prvih 7 mjeseci ove godine zabilježen porast broja noćenja za 66,34 % u odnosu na 2019. godinu, te povećanje od 101,56 % u odnosu na 2018. godinu što je najveći porast broja noćenja na razini cijele Hrvatske usporedno s istim periodom 2018. i 2019. godine.” – poručuju iz Požeško-slavonske županije.

Također, započela je nova kampanja Turističke zajednice Požeško-slavonske županije kojom se promoviraju ključni turistički proizvodi Zlatne Slavonije na autobusima koji putuju diljem Hrvatske. Ukupno 12 autobusa poduzeća Autotrans d.d., Inter d.o.o. i Panturist d.d. promovirat će tijekom narednih 18 mjeseci Zlatnu Slavoniju.

Na relacijama:

  • Požega – Zagreb – Požega
  • Požega – Pula – Požega
  • Osijek – Pula – Osijek
  • Osijek – Split – Osijek
  • Požega – Vukovar – Požega
  • Osijek – Zagreb – Osijek