Gospodarstvo

Zlatni Lug 4. godinu za redom u 100 vodećih hrvatskih restorana

30-09-2022 • 07:25
Rva
Čestitamo Zlatnom Lugu i želimo im još puno ovakvih uspjeha u budućem radu!

Projekt 100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica je projekt poticaja kvalitete u ugostiteljstvu kroz godišnje izbore vodećih i izdavanje prateće publikacije. Najstariji je nacionalni brand oznake kvalitete u ugostiteljstvu, iniciran 1995. godine. Osnovna ideja bila je napraviti istraživanje tržišta koji su to restorani koji najbolje zadovoljavaju potrebe gostiju te istaknuti vodeće ne bi li se na taj način motiviralo i ostale na poboljšanje kvalitete ponude i usluge.

U 1995. godini istraživanjem je bilo obuhvaćeno oko 700 restorana, dok se 2021. godine ta brojka penje na preko 2400 restorana.

Dio glasovanja se provodi preko www.gastronaut.hr, a glasači mogu dodatno naglasiti kvalitetu ponude, usluge i ambijenta. Paralelno glasuju ugostitelji, voditelji restorana uz preporuku kolega koji su njima uzor te ispunjavaju upitnike s detaljnim opisom svoje ponude i usluge. Konačnu riječ nakon pregleda svih materijala daje Časni odbor projekta koji i proglašava novu listu 100 vodećih, koji mogu prezentirati i ono najbolje što hrvatsko ugostiteljstvo nudi u godišnjoj knjizi i vodiču Restaurant Croatica: “100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti”.

Svima poznati Zlatni Lug po četvrtu godinu za redom je u 100 vodećih hrvatskih restorana- Restaurant Croatica, objavili su lijepu vijest na svojim društvenim mrežama, a dodjeli su prisustvovali vlasnik Leo Pandžić sa suprugom Enom.

Čestitamo Zlatnom Lugu i želimo im još puno ovakvih uspjeha u budućem radu!