Gospodarstvo

Završena kotlovnica koja će opskrbljivati osam zgrada u Babinom Viru

11-10-2022 • 11:07
Rva
Završena kotlovnica koja će opskrbljivati osam zgrada u Babinom Viru.

Završena je rekonstrukcija kotlovnice u Ulici Vladimira Nazora u Požegi koja toplinskom energijom opskrbljuje osam zgrada u naselju Babin Vir (3 osmerokatnice i 5 četverokatnica). Kotao koji je u upotrebi bio od 1980.–ih godina, zamijenjen je novim kondenzacijskim kotlom. Time će se postići veća sigurnost i bolja funkcionalnost rada toplinskog sustava te njegova maksimalna energetska učinkovitost.
Vrijednost građevinskih i strojarskih radova, koje je izvela tvrtka Termo-expert d.o.o. iz Slavonskog Broda, je 486.973,00 kn + PDV.

Sustav za proizvodnju i opskrbu toplinskom energijom kojima Komunalac Požega d.o.o. opskrbljuje toplinskom energijom 417 stambenih jedinica u 12 višestambenih zgrada u naselju Babin vir u Požegi sastoji se od dvije neovisne plinske kotlovnice, u Ulici Miroslava Krleže te u Ulici Vladimira Nazora. Obje kotlovnice sada su opremljene novim kotlovima, a predstoje daljnja ulaganja u njihovu automatizaciju kako bi se u što kraćem roku otklonile eventualne poteškoće i zastoji u radu sustava grijanja.

Sezona grijanja je pred nama, a dobra vijest za korisnike je da će, unatoč velikom porastu cijena energenata, odlukom Vlade RH cijene plina za kućanstva ostati zamrznute do 1. travnja 2023. godine.

Grad Požega/Komunalac Požega