Crna kronika

Zaradio kaznu od 21 tisuću kuna i spavanje u policiji

10-10-2022 • 08:57
Rva
47-godišnjak s poništenom vozačkom dozvolom i pod utjecajem alkohola...

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 54 prekršaja, od čega ističemo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 36 nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 9. listopada 2022. oko 0.35 sati u Lipiku u Ulici Hrvatske mladeži, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Peugeot“, daruvarskih registarskih oznaka kojim je za vrijeme dok mu je zbog negativnih bodova vozačka dozvola oduzeta i poništena i pod utjecajem alkohola od 2,20 promila upravljao 47-godišnjak. On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u Bjelovaru u trajanju od 15 dana i protiv njega slijedi optužni prijedlog. Vozaču je predviđena i novčana kazna u iznosu od 21 tisuću kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju devet mjeseci.