Sport

Započele pripreme za novu sezonu 1. Županijske nogometne lige

25-07-2022 • 14:03
Tena Protić
Jučer su započele pripreme za novu sezonu 1. Županijske nogometne lige Požeško-slavonske.

Na svom igralištu “Pod selom” u Golobrdcima, igrači NK Parasana jučer su započeli pripreme za novu sezonu 1. Županijske nogometne lige Požeško-slavonske. Na prozivci se treneru Jozi Zovku odazvalo petnaestak igrača koji su odradili i prvi trening.

Momčad koja je u prošloj sezoni osvojila naslov 2. Županijske nogometne lige ostala je na okupu te za sada nije bilo odlazaka iz kluba dok su novi igrači Marko Foro (Sloga Trenkovo), Damjan Domazet (Slavonija), Karlo Kuburdžić (Požega), Valentin Puklavac (Eminovci), Vlado Samardžija (Kaptol) te Matej Kolembus koji se vratio s rada u Njemačkoj gdje je igrao za klub FC Rot-Weiss Klettham. Moguće je da se još pokoji novi igrač pridruži u toku priprema, a u planu je i odigravanje 6 pripremnih utakmica.

U nedjelju, 31. srpnja i u četvrtak, 04. kolovoza nogometaši Parasana nastupit će na 17. “Croatia kupu” u Mihaljevcima u organizaciji tamošnje Croatie. U nedjelju će igrati protiv domaćina, u četvrtak su na rasporedu susret za 3. mjesto i finale. 

U nedjelju, 07. kolovoza protivnik Parasanu će biti momčad Graničara (Zagrađe) dok će u petak, 12. i u subotu, 13. kolovoza momčad iz Golobrdaca nastupiti na 8. Memorijalnom turniru Banožić – Vočinkić u Trenkovu u organizaciji domaće “Sloge” koja s tim turnirom obilježava i 90 godina od osnutka kluba. Generalku za prvenstvo Parasan će u subotu, 20. kolovoza odigrati u Golobrdcima protiv Kuzmice. 

Nova sezona 1. ŽNL kreće 27./28. kolovoza, a posljednje jesensko kolo igrat će se 19./20. studenog. U 1. ŽNL u natjecateljskoj sezoni 2022./2023. igrat će ponovno 14 klubova, ali se ta liga od sezone 2023./2024. smanjuje na 12 klubova pa će naredne sezone najmanje tri kluba ispadati iz tog ranga. 

Također, nogometaši Croatie iz Mihaljevaca su jučer započeli pripreme za novu sezonu 1. Županijske nogometne lige Požeško-slavonske. 

Klub su u ljetnom prijelaznom roku napustili Anto Kavedžija (Požega), Željko Parobek (Jakšić), Dino Banović (Slaven Gradac), Stjepan Vasić (Graničar Zagrađe) i Robert Jaroš.

Osim novog trenera Kreše Poletija koji je nakon osvajanja naslova prvaka 1. ŽNL s Kaptolom ovo ljeto preuzeo Croatiu nova lica u svlačionici su i Matias Šulc, Matej Romštein (Kaptol) te Matej Poljaković (Slaven Gradac). U narednim danima još nekoliko novih igrača bi trebalo pojačati Croatiu koja je prošle sezone zauzela odlično četvrto mjesto dok klupska uprava ove godine očekuje borbu za sam vrh ljestvice. 

U narednoj sezoni u 1. ŽNL igrat će Kaptol, BSK Buk, Graševina (Vetovo), Croatia (Mihaljevci), Slaven (Gradac), Dobrovac, Kuzmica, Graničar (Zagrađe), Mladost (Pavlovci), Croatia (Donja Obrijež), Dinamo (Rajsavac), Omladinac (Čaglin), Sloga (Trenkovo) i Parasan (Golobrdci). 

sport-pozega.hr