Crna kronika

Vikend obilježen vožnjom pod utjecajem alkohola

31-07-2022 • 09:01
Rva
Prometne nesreće i vožnja pod utjecajem alkohola.

U subotu 30. srpnja 2022. oko 15.55 sati u mjestu Brezine, 32-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,67 promila upravljao osobnim automobilom marke „Suzuki“, daruvarskih registarskih oznaka, uključivao se u promet s parkirališta i zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u putni kanal.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 32-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 16.10 sati u mjestu Brezine, 31-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,95 promila upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, daruvarskih registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine udario je betonski stup vlasništvo HEP-a, u prometnoj nesreći 31-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 31-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Pod utjecajem alkohola od 1,71 promila upravljao vozilom

U nedjelju 31. srpnja 2022. oko 2.10 sati u Kutjevu u Ulici Vinkomir, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,71 promila upravljao 41-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 41-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.