Društvo

VIJESTI DANA RVA – 11. svibnja 2022.

11-05-2022 • 18:38
Rva
Vijesti dana za srijedu 11.5.2022.

AKCIJA „ZDRAVOZUBCI“ ZA ZDRAVLJE DJEČJIH ZUBI

Nastavlja se projekt Doma zdravlja Požeško-slavonske županije „Zdravozubci“, koji pridonosi poticanju učinkovite oralne higijene već od najmlađe dobi djeteta. Cilj projekta je stjecanje dobrih navika svakodnevnog održavanja higijene i razvoja svijesti o važnosti oralnog zdravlja. Prvi koordinacijski sastanak je održan 2018. godine, kad je započeo pilot projekt koji su provodili u suradnji s Katoličkom osnovnom školom u Požegi, i gdje su postignuti dobri rezultate. Povodom toga predloženo je da se cijeli projekt digne na razinu cijele Požeško-slavonske županije. Projekt traje do 21. ožujka sljedeće godine, nakon čega će dvjestotinjak djece s najvećim pomakom u zdravlju zubi biti nagrađeno jednodnevnim izletom u Park prirode Papuke, a svako dijete će dobiti poklon pakete na početku i na kraju projekta te će pogledati predstavu u Gradskom kazalištu Požega. Ukupna vrijednost projekta iznosi 300 tisuća kuna, u potpunosti financirano iz sredstava Europskog socijalnog fonda. CIJELU VIJEST PROČITAJ OVDJE.

OD SUTRA E-UPISI U DJEČJI VRTIĆ POŽEGA

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET provode projekt pod nazivom Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove. U praksi to znači da se ove godine po prvi puta upisi u Dječji vrtić Požega obavljaju putem nacionalnog portala e-Upisi, odnosno putem nacionalnog portala e-Građani. Za sve roditelje ovo znači da se za početak trebaju prijaviti u sustav e-Građani pomoću neke od vjerodajnica koje nalaže ovaj nacionalni sustav. Upisi će trajati od 12. svibnja do 20. svibnja 2022.godine, a objava rezultata bodovanja će uslijediti 6. lipnja 2022.godine. Cijelu vijest možete pročitati na našem portalu rva.hr.

ODRŽANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA KUTJEVA

Jučer je održana 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva a pred vijećnicima se našlo 20 točaka dnevnog reda. Sve točke usvojene su većinom glasova. Dario Gotštajn dao je ostavku na mjestu predsjednika vijeća zbog privatnih obaveza, ali ostao je vijećnik. Za novog predsjednika većinom glasova izabran je Branko Vido, a za potpredsjednika Damir Razumović. Na vijeću je usvojena Odluka o donošenju i usvajanju Izvršenja Proračuna za 2021. godinu te Odluka o I. izmjenama i dopunama Proračuna Grada Kutjeva za 2022. godinu. Također, raspravila se Odluka o gradskim porezima u kojoj je, prijedlogom vijećnika, došlo do nekih izmjena. Imenovana je i nova ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Kutjevo Renata Nović.

ZAPOČELA REKONSTRUKCIJA TRAVNJAKA ISPRED BISKUPIJE

Započela je temeljita rekonstrukcija zelene površine ispred zgrade Požeške biskupije na Trgu Sv. Trojstva. U tijeku je izmjena zemljane površine u dubini od 30 cm nakon čega slijedi postavljanje sustava navodnjavanja na cjelokupnoj površini te sijanje trave i sadnja cvijeća, priopćuje požeški Komunalac. Zbog radova će povremeno biti otežan promet dijelom kolnika gdje se obavljaju radovi pa sudionike u prometu molimo za strpljenje. Očekuje se da će prva faza radova koja se odnosi na izmjenu zemljane površine biti završena do kraja tjedna. Uređenje zelene površine ispred Biskupije provodi se na prijedlog Povjerenstva za hortikulturu i uređenje zelenih površina Grada Požege te uz suglasnost Konzervatorskog odjela u Požegi.

SUTRA BEZ VODE BRESTOVAČKI KRAJ

Zbog izvođenja radova na magistralnom cjevovodu Požega-Brestovac sutra od 08 sati biti će obustavljena opskrba vodne usluge javne vodoopskrbe korisnika u sljedećim mjestima: – Brestovac, Dolac, Daranovci, Zakorenje, Donji i Gornji Gučani, Busnovi, Ivandol, Oblakovac, Nurkovac k.br. 8-20 i Skenderovci k.br. 57-83. Potpuna normalizacija vodoopskrbe biti će uspostavljena po završetku radova tijekom dana, predvidivo od 15 sati.

VEČERAS PREDSTAVLJANJE KNJIGE FIZIČARA SAŠE CECIJA

Predstavljanje knjiga jednog od najpopularnijih hrvatskih fizičara Saše Cecija, autora vrlo popularnih knjiga Blesimetar Prvi, Blesimetar Drugi i Blesimetar Treći održati će se u danas u 19:30 sati u Dvorani znanja Gradske knjižnice Požega.

PLAMENE VEČERAS U DUBROVNIKU IGRAJU ČETVRTU UTAKMICU FINALA PRVENSTVA

Nakon maestralne pobjede u trećoj utakmici finala doigravanja za prvakinje Ženske premijer lige, košarkašice Plamen Požege danas u Dubrovniku protiv Raguse igraju četvrtu utakmicu. Podsjetimo, Plamene su u Požegi pobijedile 88:56 i smanjile vodstvo aktualnih prvakinja Raguse na 2:1. Dubrovčanke imaju danas pred svojom publikom priliku potvrditi naslov, no ako Plamene budu na razini od subote, igrala bi se peta odlučujuća utakmica narednog vikenda u Požegi. Susret u Dubrovniku započinje u 19 sati i možete ga izravno pratiti na Youtube kanalu Hrvatskog košarkaškog saveza.