Crna kronika

Veselo kroz Veselu s 1,57 promila

04-08-2022 • 10:50
Rva
Pijani 60-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog

U srijedu 3. kolovoza 2022. oko 19 sati u mjestu Vesela, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,57 promila upravljao 60-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 60-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se dvije prometna nesreće s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Republike Hrvatske i u mjestu Skenderovci.

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.