Crna kronika

Usred dana napuhao nekoliko promila pa odmorio u policiji

20-10-2022 • 10:38
Rva
51-godišnjak usred dana napuhao nekoliko promila pa odmorio u policiji

U srijedu 19. listopada 2022. oko 16.05 sati Gaju u Ulici Braće Opića, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Mazda“, daruvarskih registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,12 promila upravljao 51-godišnjak.

Budući da je nakon isključenja iz prometa i odlaska policijskih službenika namjeravao nastaviti sa daljnjim upravljanjem 51-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Krađa mopeda

U razdoblju 18./19. listopada 2022. u Požegi u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz otvorene garaže otuđio moped požeških registarskih oznaka u vlasništvu 42-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dragovoljno predao pištolj

U srijedu 19. listopada 2022. u Požegi, 51-godišnjak je policijskim službenicima dragovoljno predao pištolj koji je izuzet i pohranjen u prostorije policije do uništenja.

I dalje je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.