Crna kronika

Upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1,53 promila

05-05-2022 • 08:30
Rva
Policijsko izvješće - upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1,53 promila, prometne nesreće tijekom protekla 24 sata, Nepoznati počinitelj otuđio stabla

U srijedu 4. svibnja 2022. oko 12.45 sati između mjesta Pleternica i Frkljevci, policijski službenici su u prometu zatekli 61-godišnjaka koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,53 promila. Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio njegov identitet. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 61-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Nepoznati počinitelj otuđio stabla

U razdoblju od 13. travnja do 4. svibnja 2022. u blizini mjesta Bratuljevci, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio nekoliko stabala graba i bukve u vlasništvu 49-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće u Lipiku u Ulici Ante Starčevića te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u Frankopanskoj ulici i u mjestu Gradište.