Crna kronika

U prometu zatečen alkoholizirani vozač recidivist – oduzeto mu vozilo

13-10-2022 • 08:49
Rva
41-godišnjak s 2,58 promila i bez vozila...

U srijedu 12. listopada 2022. oko 23.15 sati u Požegi u Osječkoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 2,58 promila te pod zabranom za upravljanje vozilom „B“ kategorije upravljao 41-godišnjak. Nadalje je utvrđeno da je 41-godišnjak višestruki počinitelj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i on je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također mu je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

Dragovoljno predao marihuanu

U srijedu 12. listopada 2022. oko 15.20 sati u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana u ugostiteljskom objektu je zatečen 34-godišnjak koji je policijskim službenicima dragovoljno predao manju količinu marihuane. Protiv 34-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske zabilježen je bijeg s mjesta prometne nesreće u Pleternici u Ulici Matije Gupca.