Crna kronika

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 78-godišnjak

06-04-2022 • 10:18
Rva
Izvješće PU požeško-slavonske - u prometnoj nesreći teško ozlijeđen 78-godišnjak

U utorak 5. travnja 2022. oko 16.20 sati između mjesta Daranovci i Zakorenje, 36-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, riječkih registarskih oznaka, je suprotno vidljivom prometnom znaku zabrane pretjecanja započeo pretjecati teretni automobil ispred sebe zbog čega je 78-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka iz suprotnog smjera, da bi izbjegao sudar sletio vozilom s kolnika u putni kanal.

U prometnoj nesreći 78-godišnjak je teško ozlijeđen, dok protiv 36-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Prijavljene dvije krađe

U razdoblju od 10. do 15. ožujka 2022. u blizini mjesta Krivaj, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio više od 20 stabala cera, graba, bagrema i trešnje u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.

U razdoblju od 23. do 25. ožujka 2022. u blizini mjesta Komušina, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio stabla  hrasta u vlasništvu „Hrvatskih šuma“.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir

U utorak 5. travnja 2022. oko 21.50 sati u Čaglinu u Kolodvorskoj ulici ispred ugostiteljskog objekta, 67-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,33 promila vikao, galamio i udarao rukama po vratima od ugostiteljskog objekta. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 67-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.