Crna kronika

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 67-godišnji motociklist

27-06-2022 • 09:50
Rva
Izvješće PU požeško-slavonske za jučerašnju prometnu nesreću u kojoj je teško ozlijeđen motociklist.

U nedjelju 26. lipnja 2022. oko 18.50 sati u mjestu Blacko, 67-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,55 promila upravljao motociklom marke „PIAGGIO“, požeških registarskih oznaka dolaskom do zavoja u lijevo uslijed neprilagođene brzine sletio je s kolnika na putnu bankinu. U prometnoj nesreći 67-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dogodile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom u Požegi u Ulicama Mlinska i Frankopanska te u mjestima Frkljevci i Alilovci, a dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Pakracu na Trgu 76 bataljuna.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 54 prekršaj, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dva prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, pet prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje i 42 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  petak 24. lipnja 2022. oko 8.45 sati u Pakracu na Trgu 76 bataljuna, gdje je 83-godišnjak osobnim automobilom marke „OPEL“, daruvarskih registarskih oznaka kretao se vozilom unazad i udario u parkirani osobni automobil marke „PEUGEOT“, daruvarskih registarskih oznaka u vlasništvu 64-godišnjaka. 83-godišnjak se udaljio s mjesta prometne nesreće a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao.

83-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od 5 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseca.