Crna kronika

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 58-godišnji motociklist

25-07-2022 • 10:20
Rva
U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 58-godišnji motociklist.

U nedjelju 24. srpnja 2022. oko 17.30 sati u blizini mjesta Kamenski Vučjak, 58-godišnji vozač koji je upravljao motociklom marke „Suzuki“, belgijskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad motociklom te je došlo do pada motocikla i vozača na kolnik. U prometnoj nesreći 58-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dogodile su se i četiri prometne nesreća s materijalnom štetom u mjestima Vlatkovac, Novoselci, Donji Čaglić i u Požegi u Osječkoj ulici.

Dogodila su se i tri bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u Osječkoj ulici i u mjestima Jakšić i Vučjak.

Rezultati akcije u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 60 prekršaja, od čega ističemo sedam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 30 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja. 

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 22. srpnja 2022. oko 21.10 sati u Pakracu u Bolničkoj ulici, gdje su policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili osobni marke „Ford“, daruvarskih registarskih oznaka kojim je u pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,32 promila, u zabranjenom smjeru, upravljao 44-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja i 44-godišnjak su smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog u iznosu od 12 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od četiri mjeseca.