Crna kronika

U prometnoj nesreći ozlijeđena 50-godišnjakinja

12-11-2022 • 08:07
Rva
Vozač se nije zaustavio na znak Stop

U petak 11. studenoga 2022. oko 7.35 sati  u blizini mjesta Kula, 62-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja nije se zaustavio na znak „Stop“ već je nastavio kretanje nakon čega dolazi do zanošenja vozila po kolniku i slijetanja na putnu bankinu te udara prednjeg desnog dijela vozila u metalnu zaštitnu ogradu i ploču vlasništvo Hrvatskih cesta. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 50-godišnja putnica iz vozila dok protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Njemačkoj ulici.

 U subotu 12. studenoga 2022. oko 0.29 sati u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana, policijski službenici su prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,74 promila upravljao 30-godišnjak.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 30-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.