Crna kronika

U prometnoj nesreći 62-godišnjak ozlijeđen

27-12-2022 • 08:36
Rva
U prometnoj nesreći 62-godišnjak ozlijeđen.

U ponedjeljak 26. prosinca 2022. oko 10.55 sati u Požegi u Ulici sv. Roka, 62-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, polukružno se okretao s nogostupa, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je prednjim desnim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila marke „BMW“, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnjak. U prometnoj nesreći 62-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla četiri dana na području PU požeško-slavonske dogodile su se i tri prometne nesreće s materijalnom štetom, u Pleternici u Ulici Prilaz, u Požegi u Ulici Pavla Radića i u mjestu Kaptol u Školskoj ulici te pet bjegova s mjesta prometne nesreće, u mjestu Velika u Ulici dr. Franje Tuđmana i na Trgu sv. Augustina, Alilovcima, te u Požegi u Zagrebačkoj ulici i na Trgu Svetog Trojstva.

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 27 prekršaja, od čega izdvajamo osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i deset prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 25. prosinca 2022. oko 0.45 sati u Požegi u Ulici Pape Ivana Pavla II gdje su policijski  službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1,57 promila upravljao 22-godišnjak te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Foto: čitatelj