Politika

U Požegi održana sjednica Predsjedništva i Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice

13-06-2022 • 20:42
Rva
Sjednici su zajedno sa predsjednikom stranke Andrejem Plenkovićem nazočili ostali članovi predsjedništva te najnovija članica, županica Antonija Jozić.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je u radnom posjetu gradu Požegi, po samom dolasku susreo se sa županicom Antonijom Jozić i gradonačelnikom dr. sc. Željkom Glavićem. 

Još jedan razlog dolaska je sjednica Predsjedništva i Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice koja je održana u Gradskom kazalištu Požega. Sjednici su zajedno sa predsjednikom stranke Andrejem Plenkovićem nazočili ostali članovi predsjedništva te najnovija članica, županica Antonija Jozić.

Podsjetimo, Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a provelo je kandidacijski postupak za izbor članova Predsjedništva HDZ-a i članova Nacionalnog odbora HDZ-a koji se biraju na Općem saboru.

Odabrano je deset članova Predsjedništva stranke među kojima je i Antonija Jozić, također je odabrano i 40 članova Nacionalnog odbora HDZ-a među kojima su i predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić te gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Antonija Jozić izabrana u Predsjedništvo HDZ-a

Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice zajedno sa Gradskim odborom, danas su bili domaćin današnje sjednice, a više o temama rekla je predsjednica Županijskog odbora i županica Antonija Jozić.

“Odradili smo našu radnu sjednicu, prije toga imali smo s premijerom Andrejem Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Jandrokovićem, radni sastanak u uredu kod gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića. Tamo smo razgovarali o ključnim temama koje su bitne za razvoj Požege, i Požeško-slavonske županije. Tu bih svakako spomenula projekt brze ceste od Požege prema autocesti, odnosno spoj na A3 autocestu. Također, o drugim bitnim projektima kao što su akumulacija Kamenska, izgradnja nove škole u Požegi kroz nacionalni plan oporavka i otpornosti, te izgradnja dječjeg vrtića.”

“Osobno smatram da je dolazak predsjednika Hrvatske demokratske zajednice i cijelog vrha stranke danas u Požegu, još jedna snažna poruka Slavoniji. Na prošlom općem saboru koji je održan prošle subote u Zagrebu, izabrani su novi članovi predsjedništva iz pet slavonskih županija, moja malenkost i Igor Andrović koji je župan Virovitičko-podravske županije. Možemo govoriti o jednoj velikoj trenutnoj zastupljenosti Slavonaca i Slavonije, vjerujemo da će se naš glas još snažnije čuti u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, a onda naravno i u Vladi Republike Hrvatske.” – rekla je ovim povodom županica Antonija Jozić.