Crna kronika

U jučerašnjim prometnim nesrećama petero ozlijeđenih

18-10-2022 • 09:37
Rva
Među ozlijeđenima je i dvoje djece

U ponedjeljak 17. listopada 2022. oko 14 sati u Požegi na raskrižju Ulica Stjepana Radića i Franje Cirakija, 62-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, nije se obilježenom pješačkom prijelazu približio sigurnom brzinom tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz te je prednjom stranom vozila udario u 65-godišnju pješakinju. U prometnoj nesreći 65-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, dok protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Istoga dana, oko 15.40 sati u Pakracu na Trgu bana Josipa Jelačića, 35-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Peugeot“, daruvarskih registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu marke „Mazda“, daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnjak. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni putnici iz „Mazde“ starosti 9, 11 i 43 godine, dok protiv 35-godišnje vozačice slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nešto kasnije, oko 20.35 sati u mjestu Ovčare, 75-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,35 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja nije se zaustavio na znak „Stop“ već je nastavio kretanje preko putne bankine i prednjim djelom vozila sletio u putni kanal. U prometnoj nesreći 75-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Lipiku u Udinskoj ulici.