Gospodarstvo

U Dječjem vrtiću Požega postavljeni hoteli za kukce i modularne gredice

05-10-2022 • 14:56
Rva
U prvoj fazi projekta postavljeni su hoteli za kukce, modularne gredice za sadnju ljetnog povrća te su obavljene pripreme terena za sadnju voćki.

Obilježen je završetak prve faze projekta „Zazzujimo jedni za druge“ Dječjeg vrtića Požega. Uz podršku dm-a, više od 380 malih polaznika dvaju objekata dječjeg vrtića odrastat će uz učenje o prirodi i njenim blagodatima te važnosti ekologije.

U prvoj fazi projekta postavljeni su hoteli za kukce, modularne gredice za sadnju ljetnog povrća te su obavljene pripreme terena za sadnju voćki.

U sve aktivnosti uključena su i djeca koja su oslikala modularne gredice te su sudjelovala u predavanjima o rastu i uzgoju biljaka, s naglaskom na prednostima ekološke proizvodnje. 

„Činjenica da smo izabrani na natječaju nam daje vjetar u leđa i potvrdu da radimo nešto dobro za zajednicu u kojoj živimo. Realizacijom ovog projekta, naša djeca dobit će jedno dodatno iskustvo usmjereno na stvaranje ljepše i zelenije zajednice. Zahvalni smo dm-u što je prepoznao naš projekt i što su nam se danas pridružili kako bismo pokazali da radimo nešto jedinstveno i vrijedno“, izjavila je Sanela Soldo Kovačević, ravnateljica Dječjeg vrtića Požega.

Na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje pristiglo je gotovo 300 prijava u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji, a projekt „Zazzujimo jedni za druge“ jedan je od 17 ekoloških projekata koje je dm odabrao i u čiju će realizaciju uložiti ukupno više od 800.000 kuna.

„Projekt „Zazzujimo jedni za druge“ omogućit će sadašnjim i budućim polaznicima Dječjeg vrtića Požega da upoznaju i primjene principe održivosti te da izgrade odnos poštovanja prema prirodi. Ponosni smo što je dm postao dio ove zelene ideje te želim zahvaliti gospođi Soldo Kovačević i djelatnicima vrtića što su nam omogućili da sudjelujemo u edukaciji ekološki osviještenih generacija“, istaknula je Romina Vrhovac, područna menadžerica dm-a.

Natječajem i realizacijom ekoloških projekata dm želi pokazati da je svaki korak prema stvaranju održivije budućnosti bitan te potaknuti što veći broj građana da razmišljaju i djeluju održivo u svakodnevnom životu.