Scena

TZ Zlatni Papuk: Možemo postati jedna od turistički najrazvijenijih kontinentalnih županija

02-08-2022 • 14:07
Rva
U radijskoj emisiji „Jutro s Matkom“ danas je gostovao Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk, koja obuhvaća područje općina Velika, Kaptol, Brestovac i Jakšić

U radijskoj emisiji „Jutro s Matkom“ danas je gostovao Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk, koja obuhvaća područje općina Velika, Kaptol, Brestovac i Jakšić.

„Imam sreću da surađujem s četiri odlična općinska načelnika koji se rotiraju na mjestu predsjednika po jednu godinu. Imamo zajedničku poveznicu – južnu stranu Papuka, pa prema Jakšiću u dubinu Zlatne doline.

Sve je više smještajnih objekata na ovom području i OPG-ova, stoga smo kreirali zajedničku ponudu i radimo promociju destinacije Zlatni Papuk. Samo u zadnjih mjesec i pol dana na našem području otvoreno je sedam smještajnih objekata: dva apartmana i pet kuća za odmor, od kojih je jedna s pet zvjezdica. Radit ćemo na tome dalje i to nam je krajnji cilj – povećanje smještajnih kapaciteta, s čime smo još uvijek tanki u našoj županiji“, rekao je Galić.

Na pitanje jesmo li postali cjelogodišnja izletnička destinacija i što je tome pridonijelo, odgovara:

„Tome je pridonijela svijest samih iznajmljivača i novih gospodarstvenika u turizmu. Uvidjeli smo da naša županija ima itekako turističkog potencijala. Možda nismo jaki industrijski, no možemo postati turistički jedna od najrazvijenijih kontinentalnih županija.

Nasušno nam je potreban hotel i ta investicija će se, vjerujem, ostvariti u okviru Aquaparka Shhhuma u Velikoj. On bi trebao postati generator razvoja, jer će se uz njega dodatno razviti i mali smještajni kapaciteti koji bi bili „sateliti“ tom hotelu. Turisti imaju prigodu posjetiti Park prirode Papuk, Aquapark Shhhuma, nadamo se u budućnosti i skijašku stazu i sve ono što nudi rekreacija na Papuku, ali i cijela Požeško-slavonska županija, od Pleternice i Kutjeva, preko Požege, do Pakraca i Lipika. Mi se nalazimo u sredini te priče i svakako imamo što ponuditi turistima.“, smatra Galić.

Krajem kolovoza bi povodom Dana općine u Velikoj trebao biti otvoren Turističko-informativni centar te predstavljena nova web stranica. Uz taj centar, do kraja godine bi trebao biti otvoren Wine house, projekt TZ Požeško-slavonske županije.

A tijekom cijelog kolovoza brojna su događanja u Velikoj, o čemu smo pisali prošlog tjedna.

Program započinje velikom zabavom na otvorenom koja će se održati u četvrtak na Starom igralištu u Velikoj, u organizaciji DVD-a Velika, s početkom u 20:30 sati uz Grupu Prestige. Osim u Velikoj, u Kaptolu je 27. kolovoza drugi po redu wine-and-walk maraton „Ideš i piješ“ gdje se očekuju stotine sudionika iz cijele Hrvatske.

Najavio je Galić i veća događanja do kraja godine, o čemu ćemo više u našim narednim emisijama, no zajedničkom im je da se radi na manifestacijama koje će privući goste izvan naše županije na nekoliko dana i to je smjer u kojem žele ići.