Gospodarstvo

Tradicionalna akcija Komunalca: Zakupcima i kupcima podijeljene platnene vrećice

23-12-2022 • 08:23
Rva
I ove godine, uoči Božića i Nove godine, zakupcima klupa na Gradskoj tržnici Požega Komunalac Požega je podijelio poklone

I ove godine, uoči Božića i Nove godine, zakupcima klupa na Gradskoj tržnici Požega Komunalac Požega je podijelio poklone. Direktor Domagoj Lovrić na taj im je način iskazao zahvalnost što i u ovako teškim vremenima svakodnevno dolaze na tržnicu i svojim sugrađanima nude voće, povrće i ostale domaće proizvode.

Kako je edukacija o odvajanju otpada preduvjet pravilnog gospodarenja otpadom, tako i aktivnosti Komunalca Požega redovito imaju edukativni karakter. Zakupcima su, uz ostale prigodne poklone, podijeljene platnene vrećice za kupovinu jer su ekološki prihvatljivije, dugotrajnije i jeftinije od plastičnih.

Vrećica više tražila se i među kupcima koji su ih odmah napunili voćem, „grincajgom“, domaćim mlincima, tjesteninom, zimnicom… Osim na tržnici, platnene vrećice dijelili su i u pješačkoj zoni kako bi ih koristilo što više građana.

„Kontinuiranim provođenjem izobrazno-informativnih aktivnosti nastojimo utjecati na ekološku svijest građana i potaknuti ih na pravilno postupanje otpadom i usvajanje zdravih obrazaca ponašanja kojima štitimo okoliš i zdravlje ljudi.“, ističu iz Komunalca Požega.