Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se šest požara

14-03-2022 • 09:54
Rva
Tijekom proteklog vikenda dogodilo se šest požara, izvješće PU požeško-slavonske.

U petak 11. ožujka 2022. oko 12.30 sati u mjestu Biškupci na neutvrđeni način došlo je do požara na poljoprivrednoj površini kojom prilikom  je izgorjela suha trava i nisko raslinje.
U nedjelju 13. ožujka 2022. tijekom dana došlo je do požara u mjestima Vidovci, Bankovci, Donji Emovci i Poljanska. U požarima je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

I ovog vikenda su provedene pojačane mjere u prometu 

Lako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 107 prekršaja, od čega ističemo jedan prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 46 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  subotu 12. ožujka 2022. oko 20.30 sati u Pakracu u Ulici Augusta Cesarca gdje je 40-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,16 promila skrivio prometnu nesreću. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 40-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 11.500,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca

Provaljeno u stan

U nedjelju 13. ožujka 2022. u  poslijepodnevnim satima u Požegi u Ulici Makse Kuntarića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u stan u kojem živi 23-godišnjak prilikom čega nije ništa otuđeno. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se tri prometne nesreće u Pakracu u Ulici Augusta Cesarca, u Kutjevu u Zagrebačkoj ulici i u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira.