Politika

Sudionici Erasmus+ projekta triju država na prijemu u županiji

08-03-2022 • 10:08
Rva
Države Turska, Portugal i Litva, zajedno sa Gimnazijom Požega sudjeluju u projektu Erasmus+ programa.

Zamjenik županice Ferdinand Troha u Velikoj vijećnici županije ugostio je učenike i profesore iz tri države koje su sudionici na Erasmus+ projektu. Države Turska, Portugal i Litva, zajedno sa Gimnazijom Požega sudjeluju u projektu Erasmus+ programa, a prijemu je sudjelovala i ravnateljica požeške Gimnazije dr.sc. Vesna Vlašić.

„Dobrošli u našu županiju, u Županijsku palaču koja odiše prošlim vremenima. Pozdravljam vas u ime županice Požeško-slavonske županije Antonije Jozić i želimo vam da ponesete lijepe utiske iz našega grada i naše županije. Vremena u kojima živimo opterećena su raznim problemima i izazovima, ali bez obzira na to, volio bih da mladi ljudi poput vas sve to ostave sa strane te da budete predani projektu zbog kojeg ste i došli.“ – istaknuo je zamjenik Troha u svom uvodnom obraćanju mladim učenicima.

„Nalazite se u jednoj od najstarijih županija u Republici Hrvatskoj koja svoj prvi spomen ima od davne 1210. godine, a koja uz izvjesne prekide, razne okolnosti, promjene vlasti, i dalje zadržava svoj kontinuitet. Nalazite se u istočnom dijelu Hrvatske, u Slavoniji koja je poznata po mnogočemu, a prije svega bih istaknuo dobre ljude, gostoljubivost te vjerujem kako ćete boraveći ovdje kod nas to i osjetiti. Ponosimo se svojom kulturom, povijesti, prirodnim potencijalima s kojima ćete se vjerujem ovih dana bolje upoznati. Također mi je drago što ste u posjeti i jednoj od najstariji Gimnazija u Republici Hrvatskoj u kojoj ćete imati što vidjeti, a isto tako upoznati se i s njezinim posebnostima.“ – istaknuo je Troha.

Ravnateljica Vlašić istaknula je kako uz navedene partnere projekta, Njemačka kao glavni koordinator i četvrti partner istoga nije bila u mogućnosti doći u posjet.

„Našu mobilnost započeli smo na najbolji mogući način, u ovoj prekrasnoj županijskoj palači koja, kako je zamjenik Troha prethodno istaknuo, ima i povijesno značenje. Upravo ovdje prvi puta hrvatski jezik uveden je kao službeni jezik u Hrvatskoj.“ – istaknula je ravnateljica Vlašić.

Sudionici projekta također su prisustvovali koncertu profesora Glazbene škole Požega koji se sinoć održao u Koncertnoj dvorani škole.

Koncert profesora povodom 52. Dana Glazbene škole Požega