Kultura

Koncert profesora povodom 52. Dana Glazbene škole Požega

08-03-2022 • 07:37
Tena Protić
Sinoć je u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega održan prvi koncert povodom proslave 52. Dana Glazbene škole Požega.

Sinoć je u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega održan prvi koncert povodom proslave 52. Dana Glazbene škole Požega. Prvi koncert bio je koncert profesora, a u publici su se osim uzvanika i učenika, našli i gosti iz Litve, Portugala i Turske koji su u Požegi na Erasmus+ projektu Gimnazije.

Sve goste pozdravio je ravnatelj Glazbene škole Alen Kovačević istaknuvši kako su uzbuđeni zbog ovotjednih koncerata.

“Večerašnjim koncertom otvaramo 52. Dane Glazbene škole Požega, ukupno smo pripremili sedam koncerata za tu prigodu. Koncert profesora jedan je od najposjećeniji i najinteresantnijih koncerta koje organiziramo tijekom školske godine. Vidim veliki broj naših učenika koji ne žele propustiti priliku i podržati svoje mentore, svoje profesore. Moram spomenuti kako će se velika većina njih predstaviti nakon pune dvije godine. Predstavit će se naša područna odjeljenja u Pleternici i Kutjevu, a na preostalim naši učenici iz matične škole u Požegi. Oni će se predstaviti kao solisti i kao članovi komornih sastava, orkestara i zborova. Ukupno u našoj školi djeluje pet zborova i pet orkestara.” – rekao je ravnatelj Kovačević.

Koncertu su također prisustvovali i zamjenik županice Ferdinand Troha i gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

Program koncerta profesora obuhvaćao je predivne izvedbe, a nastupili su Andrej Šeper, mag.mus., klavir, Željko Štrbac, mag.mus., violončelo, Leonardo Marković mag.mus., klavir, Tin Tonković, mag.mus., klavir, Marija Ticl, univ.bacc.mus., soprano, Elizabeta Marjanović mag.mus., klavir, Jasmina Posedi, mad.mus, klavir, Lara Piletić, mag.mus., bisernica, Matija Šeremet, prof. mentor, truba, Ivan Lulandžić, prof. mentor, trombon, Matea Šeremet, mag.mus., klavir, Mateja Kovačević, mag.mus., harmonika, Marija Milinković, prof. savjetnik, klavir, Matej Marjanović, mag.mus., harmonika.

Večeras 8. ožujka održava se koncert Zbora početničkog solfeggia, Mladi tamburaški orkestar, komorni sastav i solisti. Cijeli program dostupan je na stranici Glazbene škole.