Scena

Restoran Shhhuma postao novi nositelj standarda Okusa tradicije Zlatne Slavonije

29-09-2022 • 13:43
Tena Protić
U nastavku aktivnost Turističke zajednice Požeško-slavonske županije pri očuvanju tradicije kada je u pitanju eno i gastro ponuda Zlatne Slavonije, danas je predstavljen novi nositelj standarda Okusa tradicije.

U nastavku aktivnosti Turističke zajednice Požeško-slavonske županije pri očuvanju tradicije kada je u pitanju eno i gastro ponuda Zlatne Slavonije, danas je predstavljen novi nositelj standarda Okusa tradicije. Predstavljanju su prisustvovali i predstavnici ostalih nositelja Okusa tradicije, a svima su uručeni novi jelovnici, etui za račune, stalci ‘rezervirano’ i keramičke couvert zdjelice koji su izrađeni kroz projekt „Zlatna Slavonija Eno&Gastro“.

Restoran Shhhuma u sklopu Aquaparka Shhhuma u Velikoj novi je nositelj standarda Okusa tradicije Zlatne Slavonije, a o samom značaju ove titule rekla je Tihana Šutalo.

„Nama je stvarno čast i sretni smo što smo uključeni u taj hvale vrijedan projekt. Mi smo u Aquaparku zadnjih mjesec ili dva radili na novom jelovniku, a u kojemu smo poseban naglasak stavili upravo na spoj tradicionalnih jela na nešto moderan način. Mislimo da smo u tome uspjeli, jelovnik će biti predstavljen sredinom listopada, a uz kreiranje samog jelovnika, poseban naglasak smo stavili i na vina te samu vinsku kartu. Sva vina su s lokalnog područja, mislimo da je važno podupirati lokalne proizvođače, a svi znamo da se naša sredina ima čime ponositi glede svega toga.“

„Zahvalni smo što smo uključeni u ovaj projekt koji nam omogućuje edukacije našeg osoblja koje su iznimno važne. Mi sami se trudimo educirati naše osoblje kako bi pružili što bolju uslugu našim gostima, ove edukacije uz sommeliera Darka Lugarića i chefa Branka Ognjenovića su stvarno vrhunske i proširuju naše vidike. Mi tako postajemo još bolji, a mislim da to i je poanta ovog projekta.“ – rekla je Tihana Šutalo.

Osim toga, u sklopu projekta „Zlatna Slavonija Eno&Gastro“ od danas u restoranu Shhhuma počinje niz individualnih poslovnih savjetovanja koji će se odvijati u šest objekata na području županije, objasnila je direktorica Turističke zajednice Maja Jakobović.

„Okusi tradicije je projekt nacionalnog karaktera koji se provodi u 11 županija na području Hrvatske. Turistička zajednica Požeško-slavonske županije od starta je uključena u taj projekt i nastoji ga učiniti kvalitativnim iskorakom svake godine. Tako smo ove godine napravili samostalni projekt „Zlatna Slavonija Eno&Gastro“ i za njega smo kroz Fond za turistički manje razvijena područja i kontinent ostvarili 662 tisuće kuna. Projekt je u potpunosti usmjeren na edukacije, radionice, poslovna savjetovanja – sve za ugostiteljske objekte, odnosno restorane i njihovo osoblje s područja naše županije.“

„Dio tih radionica smo već realizirali, veliki dio slijedi tijekom mjeseca listopada. Planirani završetak projekta je u studenom ove godine te projekt planiramo fazno prijaviti i za 2023. godinu. Naravno nastojimo ga kreirati zajedno s korisnicima koji su svojim sugestijama pomogli pri samom sadržaju projekta i radionica, jer njihov benefit je ono što je najvažniji dio projekta. Drago nam je da su oni kao korisnici zadovoljni, jer cijeli projekt se provodi radi podizanja kvalitete i ponude, izdizanja cijele destinacije u eno gastronomskom smislu.“ – rekla je direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović.

Ispred Požeško-slavonske županije prisutan je bio zamjenik županice Ferdinand Troha koji je također rekao nekoliko riječi.

„Okusi Slavonije sada su već priznati i poznati u našoj Zlatnoj Dolini i drago mi je što ovdje podno Papuka imamo još jedan restoran koji će se dičiti svojom autohtonom ponudom. Naravno da mi je drago što je naša Turistička zajednica zajedno sa svima vama uključena u ovaj projekt i što su učinili iskorak, jer ne samo kada je u pitanju ponuda turistima, bitna je i nama domaćima da njegujemo ono naše autohtono što imamo. Ne samo da nas vraća u neka vremena, nego da očuvamo sve ono dobro što je nastalo u ovoj našoj lijepo Slavoniji. Siguran sam da će svi ugostiteljski objekti koji imaju ovu oznaku, njegovati tu tradiciju i čestitam svima vama. Nadam se da će svi prepoznati što je to u našoj ponudi.“ – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

Chef Branko Ognjenović i sommelier Darko Lugarić jučer su s kuharima održali radionicu u Vinariji Galić, a danas su u Restoranu Shhhuma ponovno bila poslužena jela s naglaskom na tradiciju i lokalne namirnice, naravno uz spoj kvalitetne vinske kapljice.