Crna kronika

Rekorder prvog vikenda Martinja s 3,19 promila

07-11-2022 • 10:35
Rva
Vinska kapljica od 20 tisuća kuna.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 52 prekršaja, od čega izdvajamo šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 18 prekršaja nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 6. studenoga 2022. oko 19.45 sati u Kutjevu u Ulici Tihomila Badovinca gdje su policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 3,19 promila upravljao 50-godišnjak.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 20.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.