Politika

Regionalni koordinator razvoja “Panora” dobiva novi prostor?

29-03-2022 • 12:35
Rva
Na 6. sjednici Županijske skupštine Požeško-slavonske županije postavljeno je pitanje o najmu kojeg županija plaća za prostor u kojem se nalazi Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije „Panora“.

Na 6. sjednici Županijske skupštine Požeško-slavonske županije postavljeno je pitanje o najmu kojeg županija plaća za prostor u kojem se nalazi Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije „Panora“. Pitanje je postavio vijećnik Milković, a županica Antonija Jozić mu je odgovorila o kojem iznosu se radi.

„Pitala bih gospodina vijećnika o kojem iznosu on ‘barata’, ako mi možete reći. Nije meni problem dati odgovor danas, ali me zanima što to neformalno kruži vani kao visok najam – tisuću kuna, 20, 100 ili 200 tisuća kuna mjesečno. Mislim, zanima me što se priča po gradu, a vi ćete mi to, nadam se, odgovoriti. – odgovorila je županica Jozić.

„Što se tiče Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, vidjela sam pitanje prije i išla potražiti podatak, mjesečni najam je otprilike 13 i pol tisuća kuna. Ne znam je li to u okviru ovog abnormalno velikog iznosa ili vam se to ipak čini okej.“  – dodala je županica Jozić,  na što je vijećnik Milković rekao kako će vijećnici to procijeniti jer je riječ o iznosu od 2000 eura.

„Slažem se, te onda kad budemo rješavali pitanje objekta, izgradnje ili bilo koje drugo pitanje vezano za smještaj djelatnika Regionalnog razvoja, od vas očekujem da prvi dignete ruku za prijedlog koji ću dati.” – rekla je za kraj županica Antonija Jozić.

O rješavanju problema smještaja djelatnika „Panore“, govorilo se na 5. sjednici Županijske skupštine kad je predstavljen Plan razvoja Požeško-slavonske županije za razdoblje 2021.-2027.

U Planu razvoja pod Mjera 1.1.3. Razvoj poduzetničke potporne infrastrukture naveden je indikativni popis projekata koji su utvrđeni razvojnim sporazumom i strateški važni za razvoj Požeško-slavonske županije. Prvi projekt od strateškog značaja koji je „INOVACIJSKI I CO-WORKING CENTAR PANORA“.

Projekt se sastoji od kupnje nekretnine, izrade projektne dokumentacije, izgradnja/rekonstrukcija i opremanje co-working centra Panora. S obzirom na to da centar pokriva sve poslovne potrebe poduzetnika, digitalnih nomada i drugih korisnika pomoću inovativnih i digitaliziranih pristupa dijeljenja resursa i sadržaja. Što znači, od mjesta za rad, preko zona za odmor i zabavu, do konferencijskih prostora i restorana.

Uspostavljeni centar ujedno će biti poslovni prostor Regionalnog koordinatora Požeško-slavonske županije „Panora“.

„Glavni je cilj stvaranje povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva te jačanje poduzetničke klime na području Požeško-slavonske županije.“ – naglasila je Senka Horvat, ravnateljica Regionalnog koordinatora na 5. sjednici Županijske skupštine.

Nositelj projekta je Požeško-slavonska županija, a objekt će se graditi na području grada Požege. Planirani datum početka je već ove godine, pripremom dokumentacije, a datum završetka je 2026. godine, ako sve prođe po planu.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta je 50.000.000,00 kuna, a planirani izvori financiranja su sredstva EU fondova, državni proračun te proračun županije.

Dakle osim rješavanja problema koji muči vijećnike, Požeško-slavonska županija trebala bi postati bogatija za još jedan moderni centar za jačanje poduzetništva. O ovom projektu pratit će se kako on bude napredovao, a sve dosad poznate informacije dostupne su u Planu razvoja Požeško-slavonske županije.