Društvo

Razvoj projekata dolazne mobilnosti studenata iz Ukrajine, Indije i Gruzije

17-03-2022 • 07:33
Tena Protić
Na Veleučilište u Požegi došlo je 18 studenata iz Ukrajine, Indije i Gruzije.

Veleučilište u Požegi odmah je stalo iza svojih prijatelja iz Ukrajine, studenata koji pohađaju Sveučilišta iz Uzhoroda i Kijeva. Pa je tako Aneksom ugovora sa Agencijom za mobilnost postojeći projekt KA107 proširen sa dodatnim budžetom. Kroz projekt će na dolaznoj mobilnosti u području učenja i usavršavanja na Veleučilištu u Požegi boraviti studenti iz Ukrajine kao i studenti iz Indije i Gruzije.

Na Veleučilište u Požegi došlo je 18 studenata iz Ukrajine, Indije i Gruzije.

U njihovoj namjeri da pomognu uz nastavak svog projekta dolazne mobilnosti, došlo je 14 studentica iz Ukrajine sa Sveučilišta Uzhorod i Sveučilišta Taras Shevchenko Kijev. Također 2 studenta iz Gruzije sa Sveučilište Telavi i 2 studenta iz Indije sa Sveučilišta Jain Kochi.

Dobrodošlicu studentima izrazili su doc.dr.sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj, doc.dr.sc. Marko Šostar Erasmus koordinator i Erasmus buddy student Bože Đuzel.

Studenti će u naredna 3 mjeseca biti na redovnoj nastavi i polagati ispite, uz smještaj u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman i sudjelovanje u društvenim i sportskim aktivnostima požeških studenata.

vup - studenti iz ukrajine, indije, gruzije

Također smo pisali – Veleučilište i Grad Požega – Pomoć studentima iz Ukrajine