Politika

Veleučilište i Grad Požega – Pomoć studentima iz Ukrajine

28-02-2022 • 14:44
Tena Protić
Veleučilište u Požegi surađuje i ima prijateljske odnose s Ekonomskim fakultetom iz ukrajinskog grada Uzhhoroda od 2017. godine.

Posljednjih dana cijeli svijet prati neizvjestan razvoj situacije na istoku Europe. Dramatično je pogoršana situacije u Ukrajini koja prijeti suverenitetu i teritorijalnom integritetu države i dovodi do katastrofalnih posljedica za ljude. Humanitarne posljedice po civilno stanovništvo već sada su pogubne i devastirajuće i zasigurno će razni oblici pomoći biti prijeko potrebni.

Nakon što je na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije potvrđeno kako će županija primiti izbjeglice iz Ukrajine te osigurati smještajne kapacitete. Sazvan je Odbor za međugradsku i međunarodnu suradnju kako bi se ponudila pomoć pri zbrinjavanju tamošnjih studenata osiguravanjem njihovog smještaja, troškova boravka i studiranja u našem gradu.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije: “Primit ćemo izbjeglice iz Ukrajine”

Veleučilište u Požegi surađuje i ima prijateljske odnose s Ekonomskim fakultetom iz ukrajinskog grada Uzhhoroda od 2017. godine.

Grad Požega je 2019. godine, nakon dugogodišnje suradnje Veleučilišta u Požegi i Ekonomskog fakulteta u Uzhorodu u Ukrajini, proširio međunarodnu suradnju na razinu gradova prijatelja. Danas je donesena odluka da će Grad Požega također ponuditi pomoć gradu Uzhorodu sukladno dogovoru s gradonačelnikom Bohdanom Andriyivim.

Veleučilište u Požegi započelo suradnju s Ekonomskim fakultetom iz Ukrajine i drugih zemalja Istočne Europe

“U svakodnevnom smo kontaktu s Ministarstvom unutarnjih poslova, ravnateljstvom civilne zaštite i Crvenim križem kako bi pravodobno mogli pružiti traženu pomoć.” – dodaju iz Grada Požege.

Danas od 18 do 20 sati simbolično će i zgrada Gradskog kazališta Požega zasvijetliti u bojama ukrajinske zastave.