Društvo

Radionica “MoJApričaEKO” u Osnovnoj školi Julija Kempfa

05-10-2022 • 14:31
Tena Protić
Učenici Obrtničke škole su kroz interaktivne i inkluzivne radionice predstavili svoja znanja i vještine mlađim generacijama te ih upoznali s čarima svog strukovnog zanimanja.

Nakon scensko-glazbenog programa na Trgu sv. Terezije u Požegi povodom Dječjeg tjedna, održane su radionice u osnovnim školama. Učenici Obrtničke škole iz ugostiteljstva i tekstila su kroz interaktivne i inkluzivne radionice predstavili svoja znanja i vještine mlađim generacijama i na taj način ih upoznali s čarima svog strukovnog zanimanja.

Inkluzivna radionica – MoJApričaEKO održana je u Osnovnoj školi Julija Kempfa u kojoj su sudjelovali učenici skupine produženog boravka i učenici iz posebnih odjeljenja. Radionica dizajniranja i šivanja u vodstvu učenica tekstilnog smjera, modni tehničar i krojač, a pod mentorstvom profesorice Vere Tomić Žager i profesorice Katarine Bajt. Učenici su izrađivali „Šumaste“ igračke od tkanine i materijala koji su na ovaj način reciklirani i podarena im je nova svrha.

Radionica Cake&Shake održana je u Katoličkoj osnovnoj školi. Radionica izrade frapea i kanapea u vodstvu učenika ugostiteljskog smjera, turističko- hotelijerski komercijalist, kuhar, konobar. Pod mentorstvom profesorice Helene Bunjevac Grahovac i profesorice Andree Katarine Uremović.