Društvo

[FOTO] Dječji tjedan pun veselja i ove godine!

05-10-2022 • 11:08
Tena Protić
[FOTOGALERIJA] Glavni dio Dječjeg tjedna je veliki scensko-glazbeni program na Trgu sv. Terezije u Požegi.

Dječji tjedan održava se u Požegi od 1. do 8. listopada, ove godine pod temom „Ljubav djeci prije svega“, a ovogodišnji moto je „Zavrti se, poskoči i u dječji tjedan doskoči!“. Glavni dio Dječjeg tjedna je veliki scensko-glazbeni program na Trgu sv. Terezije u Požegi. Grad Požega nastavlja potvrđivati svoju titulu „Grad prijatelj djece“, a u suradnji s Društvom Naša djeca Požega i Udrugom Mali princ te ostalim ustanovama i udrugama s područja grada.

U glazbeno-scenskom programu sudjeluju Dječji vrtić Radost, Dječji vrtić Leopold Mandić, Osnovna škola Julija Kempfa, Osnovna škola Dobriša Cesarić, Osnovna škola Antun Kanižlić, Katolička osnovna škola, Glazbena škola Požega, UO Plesna radionica Ilijane Lončar, Plesni studio Marine Mihelčić i Plesni studio ARTina.

Dječji smijeh ispunio je Trg, a svoje veselje nije sakrio ni gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić koji je svim učiteljicama i učiteljima čestitao njihov Dan.

„Lijepo vas je vidjeti ovako sretne i vesele, želim vam da takvi budete cijele godine. Vašim učiteljima čestitam današnji dan – Dan učitelja. Njima želim da imaju strpljenja s vama i da vas nauče svemu što trebate u životu te da vas odgoje najbolje. Ostanite raspjevani i razigrani, da se vidimo i dogodine.“ – rekao je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

Uz gradonačelnika prisutna je bila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović, kao i predsjednica Društva Naša djeca Sanja Mišić, uz predstavnike dječjih vrtića i osnovnih škola.

Fotogalerija