Sport

Prva utakmica bit će za Martinu!

16-09-2022 • 10:46
Rva
Prva utakmica Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega bit će za pomoć Požežanki Martini Šimić, rekao je tako trener Vladimir Englman.

Ženski košarkaški klub Plamen Požega izvukao je protivnika još u srpnju ždrijebom pretkola Eurokupa koji je održan u Munchenu. Požežanke su izvukle jednu od najboljih francuskih ekipa, Basket Lattes Montpellier koja je 2021./2022. imala malo slabiju sezonu i bilo osma u ligi od 12 klubova sa skorom od 9 pobjeda i 13 poraza. Uspješnija ekipa plasirat će se u skupinu Eurokupa gdje se već direktno zbog osvojenog naslova plasirao Ženski košarkaški klub Ragusa (Dubrovnik). 

Prva se utakmica igra u Požegi, u srijedu 6. listopada, a uzvratna je nekoliko dana kasnije u Montpellieru. 

U sezoni 2020./21 ta ekipa je bila četvrta na ljestvici dok je prije toga dvije sezone završila na trećem mjestu (2018./2019. i 2019./2020.). Afla i omega požeškog kluba, trener Plamenih Vladimir Englman podsjeća kako je Montpellier lani u svojim redovima, među ostalim igračicama, imao tri izvrsne Amerikanke, dvije reprezentativke Francuske te reprezentativku Srbije, dok se ne zna kakav će ‘roster’ imati ove sezone.

S druge strane, požeški je klub napustila Kongoanka La Mamma Kapinga, a klub se planira pojačati s 3-4 igračice, od kojih su dvije mlade ukrajinske košarkašice koje će zbog rata u svojoj domovini, nastaviti obrazovanje u Požegi te pojačati redove Plamenih.

Tako Plamen Požega u godini kad se obilježava 75 godina od osnutka kluba nastavlja s najboljim rezultatima u svojoj povijesti te će po prvi put požeški klub nastupiti i u jednom europskom natjecanju. 

Trener Englman također je naglasio kako će sav prihod od utakmice koja se igra u Požegi biti doniran za pomoć Požežanki Martini.

Više o Martini i tome kako možete već danas pomoći možete pronaći ovdje.

Osim toga, puno je novosti iz Ženskog košarkaškog kluba o kojima je govorio trener Vladimir Englman prilikom gostovanja na Radiju Vallis Aurea. Cijeli razgovor poslušajte na našem Mixcloud-u.

Foto s utakmice ŽKK Plamen Požega: Damir Mrkojević – Mrkva