Crna kronika

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 17-godišnji biciklist

19-08-2022 • 09:22
Rva
17-godišnjak je upravljao biciklom dok je za vrijeme vožnje s drugom rukom koristio mobitel.

Izvješće Policijske uprave požeško-slavonske: U četvrtak 18. kolovoza 2022. oko 15.45 sati u Požegi u Dubrovačkoj ulici na nogostupu, 17-godišnjak je upravljao biciklom dok je za vrijeme vožnje s drugom rukom koristio mobitel te je prednjim dijelom bicikla udario u zadnji dio osobnog automobila marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljala 63-godišnjakinja koja se s kolnog ulaza vozilom kretala vožnjom unazad te se zaustavila na nogostupu.

U prometnoj nesreći 17-godišnjak je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće i prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Osječkoj ulici.

Pod utjecajem alkohola ugrožavao promet

U četvrtak 18. kolovoza 2022. oko 16.20 sati u mjestu Gradac u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, splitskih registarskih oznaka, kojim je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao 52-godišnjak. Također je utvrđeno da je više puta prelazio na suprotnu prometnu traku te pretjecao skup vozila prilikom čega je ugrožavao promet, odnosno vozača koji je dolazio iz suprotnoga smjera.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 52-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

U četvrtak 18. kolovoza 2022. oko 6.25 sati u Požegi u Ulici Arslanovci, 63-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,30 promila upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka,  nije držao razmak između vozila te je prednjim dijelom udario u zadnji dio osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 24-godišnja vozačica, a koja se zaustavila zbog kolone vozila.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 63-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nepoznati počinitelj oštetio žarulje ulične rasvjete

U vremenu od 5. do 18. kolovoza 2022. u mjestu Velika na Trgu dr. Franje Tuđmana, nepoznati počinitelj (ili više njih) je oštetio nekoliko žarulja ulične rasvjete u vlasništvu Općine Velika.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“.

Prijavio krađu ruksaka

U četvrtak 18. kolovoza 2022. policijskim službenicima je prijavio 37-godišnjak da mu je istoga dana u poslijepodnevnim satima u mjestu Velika u Cirakijevoj ulici na bazenima, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio ruksak u kojem su se nalazili mobitel, dokumenti i novac.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Požar na otvorenom prostoru

U četvrtak 18. kolovoza 2022. oko 16 sati u mjestu Stari Majur, 62-godišnjak je na njivi spaljivao razne papire i plastiku, a da nije poduzeo mjere da se požar ne proširi, uslijed čega se požar nekontrolirano proširio te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Protiv 62-godišnjak slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodit će se u noći sa subote na nedjelju.